INNERLIJKE VRIJHEID

Schermafbeelding 2022-08-29 om 09.50.12

INNERLIJKE VRIJHEID

FAMILIEOPSTELLINGEN AMSTERDAM

Het onbewuste zichtbaar maken, dat is wat we met opstellingen doen. Soms merk je dat je ergens in vastzit, een patroon of een probleem. Of je hebt een onbestemd gevoel wat je niet zo goed kunt plaatsen. Je hebt zelfonderzoek gedaan maar je komt er maar niet uit waar het nou echt zit. Dan kunnen familieopstellingen meer helderheid brengen.

Soms zit de oorzaak namelijk dieper, op een onbewust niveau. Zijn er dingen in jouw familie gebeurd die onbewust een invloed op je hebben. Met een opstelling leg je die dynamiek bloot; het is een visuele weergave van de werkelijkheid in jou. Door de dynamiek in jou te zien van een afstandje, kun je ook makkelijker zien waar de vrije, oplossingsruimte zit. Familieopstellingen gaan ook over het loslaten wat niet van jou is en aannemen van de dingen die dat wel zijn. Kortom: een familieopstelling is een methode voor diepgaande bewustwording en heling.

streep

AGENDA FAMILIEOPSTELLINGEN

Driewekelijks bij De Nieuwe Yogaschool
Samen met Zeeger Scholten organiseer ik Familieopstellingen workshops bij de Nieuwe yogaschool in Amsterdam. Bekijk hun agenda hier.

Systemische retraite
Innerlijke vrijheid: wandel je eigen pad
20 t/m 22 oktober Overijssel
Wil je meer info, stuur me dan een berichtje.

2B80A316-4150-42A8-9016-DFD949330C1B
leaf
kleur (2)

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Een familieopstelling begint altijd met een intakegesprek waarin we het vraagstuk verkennen. Daarna gaan we de elementen van jouw vraagstuk in de ruimte zetten. Daarvoor kun je mensen in de groep vragen om representant te zijn voor iemand uit jouw familiesysteem. Representant zijn is voor veel mensen een bijzondere ervaring en valt met ons rationele brein niet echt uit te leggen. Maar wat we wel weten is dat de opstelling niet alleen voor de vraaginbrenger veel losmaakt. Ook voor de representanten in de opstelling geeft het veel inzicht.

leaf

EIGEN FAMILIEOPSTELLING OF REPRESENTANT ZIJN?

Tijdens familieopstellingen kun je op twee manieren meedoen. Je kunt zelf een vraag of een thema inbrengen en jouw eigen opstelling krijgen. Het gaat dan om vragen waarin je vastloopt, een herhalend patroon bijvoorbeeld of het gevoel hebben dat er ergens een blokkade zit die je niet helemaal kunt plaatsen. Voor deelname aan deze workshop hoef je niet perse zelf een eigen opstelling te willen. Je kunt ook als representant mee doen. Dat betekent dat je gevraagd zult worden om in anderen hun opstellingen mensen te representeren. Vaak zien we dat alleen het representeren zelf ook al veel bij deze deelnemers losmaakt. Je wordt namelijk vaak gevraagd voor rollen die op de een of andere manier resoneren met een eigen thema. Door het representeren krijg je opeens ook inzichten in je eigen stukken, zonder dat je daarvoor je eigen vraagstuk hebt hoeven opstellen. Ook is representeren een mooie manier om meer in contact te komen met het onderbewuste, sensaties en intuïtie.

Screenshot 2023-06-09 at 12.10.33
leaf
familieopstellingen

WAT VOOR VRAGEN KUN JE OPSTELLEN?

Je kunt bij ons komen met al een hele concrete vraag en het mag ook nog vaag zijn. Misschien is het slechts een onbestemd of naar gevoel en wil je dit graag verkennen. Ook dat kan een beginstuk zijn voor een opstelling. Vragen kunnen gaan over jou, je werk, jij in relatie tot iemand anders, ziekte, je toekomst etc. We richten ons op patronen die je vaker tegenkomt en waar je maar niet van snapt waar het vandaan komt.

leaf

DE NIEUWE YOGA SCHOOL- samenwerking

Met de Nieuwe Yoga School werken ik en Zeeger Scholten samen om meer mensen in aanraking te laten komen met de kracht van systemisch werk. Ongeveer elke drie weken geven we hier Familieopstellingen workshops waarin we naast opstellingen mensen ook zelf mini-opstellingen laten doen. Daarnaast ben ik mede-opleider in de opleiding tot Bewustzijnscoach en neem ik met Zeeger de systemische dagen voor onze rekening. De deelnemers gaan zelf de diepte in en ontwikkelen hun bewustzijn. Daarnaast delen we verschillende systemische coachings technieken met hen die zij zelf weer kunnen gaan toepassen. Nieuwsgierig naar het workshop programma of de opleiding? Kijk dan even op hun website via onderstaande button.

logo-de-nieuwe-yogaschool-zwart

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

DSC_2084 bewerkt door HR - Hanita Rietrae

HANITA

Familieopstellingen bij Kim en Zeeger kan ik iedereen aanraden die worstelt met vragen of gevoelens! Je bent bij hen in goede handen. Allebei stralen ze rust uit en hun werkwijze is professioneel en integer.  Door de kalme manier van begeleiden was het voor mij, als representant, ook veilig om mee te gaan in de dynamiek van de opstelling. Het was bijna magisch om te zien wat er gebeurde bij de vraagstellers toen puzzelstukjes op zijn plek vielen. Bedankt Kim en Zeeger, voor deze bijzondere ervaring.

845BF081-7568-4DD0-862F-B9828EE8F94E - Anouk Schimmel

ANOUK SCHIMMEL

De familieopstelling van Zeeger en Kim is zo’n bijzondere en magische ervaring voor mij geweest. Het is moeilijk in woorden uit te drukken en zeker het ervaren waard. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn familie en dus ook meer over mijzelf geleerd. Ontzettend waardevol! Ik voelde me enorm gedragen door de ervaring/kennis die zij beide hebben.

IMG_2083

ROBBERT-JAN SPARREBOOM

Een familieopstelling brengt direct inzicht in onderliggende (vaak onbewuste) patronen en is daardoor een zeer krachtige methode voor persoonlijke ontwikkeling. Wat er in een opstelling gebeurt (ook als representant) valt niet te omschrijven en moet je hebben ervaren om het echt te begrijpen.